La televisió de Viladecans ens visita durant el taller educatiu de FenoTwin

El Col·legi Sant Gabriel ha rebut el taller educatiu de FenoTwin i té l'oportunitat de convertir-se en un FenoCentre. Font: Viladecans.cat
El Col·legi Sant Gabriel ha rebut el taller educatiu de FenoTwin i té l'oportunitat de convertir-se en un FenoCentre. Font: Viladecans.cat

El projecte FenoTwin, desenvolupat gràcies a la col·laboració de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia del Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats, té una important vessant educativa. Aquesta consisteix en la realització de tallers a alumnat d’escoles i instituts per aprendre sobre ciència ciutadana, canvi climàtic i fenologia i donar a conèixer l’observatori ciutadà RitmeNatura entre els més joves. A més, aquestes escoles i instituts tenen l’oportunitat de començar a formar part de la xarxa de FenoCentres si participen de manera continuada amb RitmeNatura durant tot el curs 2021/22 i anar renovant aquest segell cada any.

Un d’aquests centres educatius és el Col·legi Sant Gabriel de Viladecans, el qual va gaudir del taller educatiu de FenoTwin el passat 20 d’abril. Durant aquesta sessió ens ha visitat la televisió local de Viladecans, la qual ha volgut fer-se ressò d’aquesta iniciativa mitjançant un breu reportatge de vídeo sobre l’activitat.

Recuperem el reportatge a continuació:

«Anem a les escoles i expliquem als alumnes com està afectant el canvi climàtic a la fenologia perquè ells també puguin participar del seu estudi a través de la participació en el nostre projecte. El Col·legi de Viladecans té l’oportunitat de convertir-se en un FenoCentre, un distintiu únic i nou que estem creant. És similar, per exemple, al de l’Escola Verda, però en aquest cas l’escola es reivindica com un centre sensibilitzat amb el canvi climàtic i que vetlla pel seu estudi» ha explicat el tècnic de comunicació de RitmeNatura Gerard Gaya, el qual realitza els tallers educatius de FenoTwin.

La part més interessant del reportatge és la intervenció del propi alumnat de Viladecans, el qual ha donat la seva opinió sobre la iniciativa que els hem presentat: «Estem fent fotos d’éssers vius per poder ajudar a una recerca científica que serà important per a la justificació del canvi climàtic» ha detallat perfectament Pau Rosales, estudiant de 4rt d’ESO del Col·legi Sant Gabriel. «Ens agrada fer aquesta activitat perquè ens dona idees per al nostre futur i, per exemple, a mi m’agrada molt la biologia i les plantes. L’activitat amb RitmeNatura és una manera molt original de conèixer les plantes que tenim al nostre entorn» ha afegit Naiara Benítez, una altra de les alumnes del grup participant.

altres notícies