La Vanguardia «piula» sobre #FenoDato

La Vanguardia ha publicat un article sobre #FenoDato. Font: CREAF
La Vanguardia ha publicat un article sobre #FenoDato. Font: CREAF

El diari LaVanguardia publica un article sobre l’existència de #FenoDato com a eina destacada de ciència ciutadana. Les alteracions ben visibles dels cicles biològics de diversos éssers vius durant aquest hivern tant suau han fet que aquest diari s’hagi interessat per #FenoDato. Aquest projecte està coordinat des del CREAF per en Joan Masó, i per en Miquel Niñerola, de la UAB.

#FenoDato ofereix la possibilitat a tothom d’esdevenir observador científic i participar en el recull de dades que serveixin per estudiar els canvis fenològics relacionats amb el clima. La iniciativa orbita al voltant de les facilitats que ofereix Twitter per generar dades. Així, els col·laboradors poden fer una piulada anotant el lloc i la data juntament amb l’estat del cicle biològic de la planta o animal observat.

Antonio Cerrillo. Un proyecto de ciencia popular tomará el pulso a los cambios que se dan en la naturaleza. La observación de los ciclos biológicos y la detección de sus anomalías serán el centro de esta iniciativa con participación ciudadanadestinada a estudiar y divulgar estos conocimientos. Con ella, los ciudadanos podrán aprender a recoger datos que relacionan el clima y los cambios en el ciclo biológico de plantas y animales… [Continuar llegint més al web de La Vanguardia]

altres notícies

Durant el mes de gener s'han detectat ametllers florits en 19 municipis de Catalunya. Font: Àngela Llop

Primavera al gener?

El refranyer català ens diu «Quan l’ametller floreix pel març, ves-hi, si t’hi fan anar; però, si floreix pel febrer, ves-hi amb un paner». El

Leer más »
Agrupació de tots els resums fenològics mensuals de 2023. Font: RitmeNatura

Resum fenològic de 2023

Amb el repic de campanes de l’any nou hem deixat enrere el 2023, un any que ha resultat totalment històric per a l’observatori ciutadà RitmeNatura.

Leer más »