El Telenotícies de TV3 es fa ressò de #FenoDato

Flor del gènere Carpobrotus amb un insecte al centre. Font: CREAF
Flor del gènere Carpobrotus amb un insecte al centre. Font: CREAF

L’aplicació #FenoDato, desenvolupada pel CREAF i la UAB, va ser notícia el passat 6 de febrer al Telenotícies de TV3. Coincidint amb un hivern atípic en quant a temperatures i precipitació, la floració d’algunes plantes s’ha avançat considerablement. Registrar aquests canvis fenològics vinculats al clima és precisament l’objectiu d’aquesta app, que compta amb la participació ciutadana com a principal font d’informació.

Un dels coordinadors del projecte, Miquel Ninyerola, explica com a través de Twitter els usuaris poden entrar unes dades que després seran revisades pels experts del projecte. El moment de floració, la maduració del fruit d’algunes plantes, o l’avistament d’aus migratòries són alguns dels exemples de les dades que #FenoDato espera recopil·lar.

Podeu recuperar el vídeo aquí.

altres notícies

Durant el mes de gener s'han detectat ametllers florits en 19 municipis de Catalunya. Font: Àngela Llop

Primavera al gener?

El refranyer català ens diu «Quan l’ametller floreix pel març, ves-hi, si t’hi fan anar; però, si floreix pel febrer, ves-hi amb un paner». El

Leer más »
Agrupació de tots els resums fenològics mensuals de 2023. Font: RitmeNatura

Resum fenològic de 2023

Amb el repic de campanes de l’any nou hem deixat enrere el 2023, un any que ha resultat totalment històric per a l’observatori ciutadà RitmeNatura.

Leer más »