Comencen els tallers educatius FenoAula

El nostre tècnic de comunicació, Gerard Gaya, presenta el taller educatiu FenoAula a l'escola Mestral de Sant Feliu de Llobregat. Font: Josep Marí
El nostre tècnic de comunicació, Gerard Gaya, presenta el taller educatiu FenoAula a l'escola Mestral de Sant Feliu de Llobregat. Font: Josep Marí

El projecte FenoAula, iniciat aquest 2022 gràcies a la col·laboració de la Fundació Espanyola per la Ciència i la Tecnologia (FECYT) del Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats, té com a principal objectiu conscienciar a les noves generacions de l’impacte de l’emergència climàtica en els canvis del ritme de la natura a través de l’observació de la fenologia.

Per tal d’acomplir-lo, l’equip de RitmeNatura ha desenvolupat un nou format de tallers educatius de tres actes que permet a l’alumnat aprofundir sobre conceptes com fenologia, ciència ciutadana i canvi climàtic, aprendre a col·laborar amb el nostre observatori ciutadà a través de l’observació fenològica i, finalment i com a principal novetat, rebre un retorn directe de les dades enviades durant curs. Aquest nou format es desenvolupa en dues sessions presencials amb el nostres educadors ambientals, una a la tardor per explicar el projecte i una a la primavera per fer-ne un retorn, més una sessió intermèdia del docent de cada escola o institut amb el seu alumnat.

A més, els tallers educatius FenoAula permetran mantenir la xarxa de FenoCentres, ja que alguns col·legis repeteixen del curs passat (quan dúiem a terme els tallers FenoTwin), i ampliar-la amb d’altres escoles i instituts interessats en l’activitat de l’observatori RitmeNatura i sensibilitzats amb el canvi climàtic. Tot i que les places per a aquest projecte ja estan cobertes, seguim ampliant la nostra base de dades de centres educatius de Catalunya interessats en les nostres propostes per a, quan tinguem disponibilitat, portar-hi un dels nostres tallers presencials. Mentrestant, proporcionem de manera oberta i gratuïta els materials educatius necessaris per poder fer els tallers i esdevenir FenoCentre de forma autònoma.

Fins a dia d’avui ja s’ha dut a terme la primera sessió del projecte educatiu FenoAula a les escoles Montseny (Barcelona), Mestral (Sant Feliu de Llobregat), Mestre Morera (Barcelona) i Isabel de Villena (Esplugues de Llobregat) i està previst fer-ho en 7 centres més durant les properes setmanes. Us deixem un recull de les millors imatges d’aquests primers tallers FenoAula:

altres notícies

Durant el mes de gener s'han detectat ametllers florits en 19 municipis de Catalunya. Font: Àngela Llop

Primavera al gener?

El refranyer català ens diu «Quan l’ametller floreix pel març, ves-hi, si t’hi fan anar; però, si floreix pel febrer, ves-hi amb un paner». El

Leer más »
Agrupació de tots els resums fenològics mensuals de 2023. Font: RitmeNatura

Resum fenològic de 2023

Amb el repic de campanes de l’any nou hem deixat enrere el 2023, un any que ha resultat totalment històric per a l’observatori ciutadà RitmeNatura.

Leer más »