Col·laborem amb les influencers mediambientals de l’Ovella Verda

Andrea Camacho i Marta Josa són les creadores de l'Ovella Verda, un projecte transmèdia de divulgació científica en català sobre biodiversitat, medi ambient i sostenibilitat. Font: Gerard Gaya
Andrea Camacho i Marta Josa són les creadores de l'Ovella Verda, un projecte transmèdia de divulgació científica en català sobre biodiversitat, medi ambient i sostenibilitat. Font: Gerard Gaya

L’Ovella Verda és un projecte transmèdia de divulgació científica sobre biodiversitat, medi ambient i sostenibilitat que forma part de la xarxa de projectes de divulgació científica en català Neurones Fregides. El conformen les biòlogues Andrea Camacho i Marta Josa i es centra principalment en un esplèndid programa de podcasts que forma part de la xarxa Podcastidae. A més, en els darrers mesos han estat duent a terme una iniciativa per xarxes socials anomenada Ciència a l’abast que consisteix en la divulgació de 5 projectes d’investigació i 5 de ciència ciutadana, la qual estan podent realitzar gràcies a l’ajuda de la Fundació Catalana per la Recerca i la Innovació (FCRI).

Aquestes influencers mediambientals han escollit l’observatori ciutadà RitmeNatura per a la realització del seu producte divulgatiu sobre projectes de ciència ciutadana. Amb la col·laboració de la nostra coordinadora general, Ester Prat, i el nostre tècnic de comunicació, Gerard Gaya, han desenvolupat un petit reportatge de 4 minuts sobre el nostre projecte. Podeu veure’l aquí:

Addicionalment a aquest vídeo, aquestes intrèpides divulgadores també han desenvolupat dos productes divulgatius en format Reels. Us els adjuntem a continuació:

Finalment, l’Ovella Verda també ha donat difusió a la nostra tasca científica a través d’una publicació d’Instagram on, a més de donar una dada fenològica impactant sobre la floració de l’olivera, s’explica què és la ciència ciutadana i s’anima a la gent a participar en el nostre observatori ciutadà. Ho podeu llegir a continuació:

Volem donar les gràcies a la Marta i l’Andrea per la seva espectacular tasca i per haver-nos escollit per a la seva iniciativa «Ciència a l’abast». Si voleu seguir més de prop el dia a dia del magnífic projecte de l’Ovella Verda que estan desenvolupant, us invitem a seguir-les a InstagramTwitterTikTokYoutube o escoltar-les a Spotify.

Aquesta col·laboració de RitmeNatura amb l’Ovella Verda forma part del projecte FenoTwin, el qual compta amb la col·laboració de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia del Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats.

altres notícies

Durant el mes de gener s'han detectat ametllers florits en 19 municipis de Catalunya. Font: Àngela Llop

Primavera al gener?

El refranyer català ens diu «Quan l’ametller floreix pel març, ves-hi, si t’hi fan anar; però, si floreix pel febrer, ves-hi amb un paner». El

Leer más »
Agrupació de tots els resums fenològics mensuals de 2023. Font: RitmeNatura

Resum fenològic de 2023

Amb el repic de campanes de l’any nou hem deixat enrere el 2023, un any que ha resultat totalment històric per a l’observatori ciutadà RitmeNatura.

Leer más »