Els mitjans de comunicació es fan ressò de les segones floracions i l’inici del projecte FenoRural

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, a través dels canals TV3, 324 i Catalunya Informació, és un dels mitjans de comunicació que han publicat la notícia de les segones floracions detectades per l'observatori RitmeNatura durant l'últim any i el naixement del projecte FenoRural. Font: Captura TV3 (CCMA)
La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, a través dels canals TV3, 324 i Catalunya Informació, és un dels mitjans de comunicació que han publicat la notícia de les segones floracions detectades per l'observatori RitmeNatura durant l'últim any i el naixement del projecte FenoRural. Font: Captura TV3 (CCMA)

Menys d’un mes després d’haver publicat la notícia de que el voluntariat de RitmeNatura va detectar més de 200 espècies de plantes florint quan no els tocava en el darrer any a Catalunya ja hi ha hagut un fort impacte mediàtic als mitjans de comunicació. Aquesta nota de premsa, que també anunciava l’inici del projecte FenoRural, ha suscitat l’interès de ràdios, televisions i premsa digital, les quals s’han fet ressò de la informació i han desenvolupat diversos articles i reportatges sobre el tema.

Per ser més exactes, la notícia ha estat publicada per mitjans tan importants com ClimáticaLa Vanguardia, Nació Digital, El Punt Avui, Público.es o Betevé; també per part d’altres mitjans menys coneguts com La República, Món Planeta, Teleprensa, AlDia.cat, LaCiutat.cat, ECONoticias, EcoAvant, Información.es

Al mateix temps, molts usuaris, institucions i mitjans han compartit la notícia per xarxes socials. És el cas, per exemple, de la ONG WWF Barcelona o la Institució Catalana d’Estudis Agraris (ICEA):

Entrevistes a diferents ràdios

A més dels mitjans mencionats anteriorment, diverses ràdios d’àmbit, estatal, català o regional han volgut parlar amb Gerard Gaya, tècnic de comunicació de RitmeNatura i autor de l’estudi sobre les segones floracions. És el cas de Cadena SER (A partir de l’hora de podcast aproximadament), Ràdio Badalona (entre els minuts 7 i 14 de l’àudio enllaçat), el programa Planeta Vivo de Radio 5 de RTVEOnda Cero. Aquests últims van realitzar una entrevista especialment interessant i extensa:

RitmeNatura i FenoRural a TV3, 3/24 i Catalunya Informació

Sense dubte, una de les cobertures més interessants de la notícia va ser la que va realitzar la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals a través dels seus canals de televisió i ràdio. Després d’haver gravat les segones floracions de Malgrat de Mar amb el propi Gerard Gaya i el voluntari Izan López (el més participatiu de RitmeNatura en l’últim any), el petit reportatge es va emetre el passat divendres 6 de desembre al Telenotícies Migdia de TV3 i al llarg del mateix matí diverses vegades als canals de notícies 3/24 i Catalunya Informació (a partir del minut 20:50). Podeu recuperar el vídeo de la notícia que es va emetre en aquestes televisions aquí:

El projecte FenoRural, del qual es parla a la notícia en qüestió i en molts dels impactes en aquests mitjans de comunicació, l’estan duent a terme l’observatori RitmeNatura del CREAF i la xarxa FenoCat de l’SMC i compta amb la col·laboració de la Fundació Espanyola per la Ciència i la Tecnologia (FECYT) del Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats.

altres notícies

Agrupació de tots els resums fenològics mensuals de 2024. Font: RitmeNatura

Resum fenològic de 2024

2024 ha estat un any absolutament històric per a l’observatori RitmeNatura del CREAF. Després d’haver recollit només 1.055 observacions fenològiques entre tot el 2021, arreplegar-ne

Leer más »