RitmeNatura s’uneix a Red4C per a l’elaboració d’una guia de canvi climàtic i ciència ciutadana

Red4c: Ciència ciutadana mitjançant la participació ciutadana. Font: i canvi climàtic és un projecte amb l'objectiu de crear una xarxa nacional d'entitats i organitzacions destinada a la mitigació del canvi climàtic a través de la participació ciutadana. Font: Red4c
Red4c: Ciència ciutadana mitjançant la participació ciutadana. Font: i canvi climàtic és un projecte amb l'objectiu de crear una xarxa nacional d'entitats i organitzacions destinada a la mitigació del canvi climàtic a través de la participació ciutadana. Font: Red4c

El CREAF signa un acord de col·laboració amb Red Cambera per formar part del projecte ‘Red4C: Ciència Ciutadana i Canvi Climàtic’. L’objectiu principal de Red4C és crear una xarxa de treball d’àmbit nacional formada per entitats i organitzacions dedicades a abordar la mitigació i adaptació al canvi climàtic mitjançant la participació ciutadana. Aquest inventari, del qual ja en forma part el CREAF, serà en format de mapa interactiu en línia que tindrà associada una base de dades digital amb la informació més rellevant de cada entitat. En l’actualitat, hi formen part 23 entitats i organitzacions de tota Espanya. A Catalunya s’hi ha unit la Institució Catalana d’Història Natural (ICHN), l’associació Hàbitats i, dins del CREAF, el projecte RitmeNatura.

El resultat principal d’aquesta xarxa serà l’elaboració de la ‘Guia Red4C per al seguiment i avaluació del canvi climàtic en els sistemes biològics mitjançant ciència ciutadana’. Aquesta guia es desenvoluparà a través de totes les entitats que conformen la Red4C buscant el màxim consens i integrant l’experiència de totes elles en l’àmbit de la ciència ciutadana i el canvi climàtic. Dins del CREAF, RitmeNatura aportarà la seva expertesa en aquest camp per col·laborar en l’elaboració de la guia, que serà d’ús lliure, gratuïta i descarregable via web.

Com a objectiu últim, les conclusions i eines que sorgiran del projecte volen servir com a base per incorporar la ciència ciutadana en les polítiques de participació pública i governança. La intenció és implementar una prova pilot que es desenvoluparà a Cantàbria.

Red4C és un projecte liderat per Red Cambera i que té el suport de la Fundación Biodiversidad (Ministeri para la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic) i del Centre d’Investigació del Medi Ambient CIMA (Conselleria de Desenvolupament Rural, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Ambient del Govern de Cantabria).

altres notícies

Durant el mes de gener s'han detectat ametllers florits en 19 municipis de Catalunya. Font: Àngela Llop

Primavera al gener?

El refranyer català ens diu «Quan l’ametller floreix pel març, ves-hi, si t’hi fan anar; però, si floreix pel febrer, ves-hi amb un paner». El

Leer más »
Agrupació de tots els resums fenològics mensuals de 2023. Font: RitmeNatura

Resum fenològic de 2023

Amb el repic de campanes de l’any nou hem deixat enrere el 2023, un any que ha resultat totalment històric per a l’observatori ciutadà RitmeNatura.

Leer más »