L’associació de mestres Alexandre Galí ha tornat a col·laborar amb l’observatori ciutadà RitmeNatura per tal de donar a conèixer què és la fenologia, com l’està afectant el canvi climàtic i com s’està seguint a través del projecte FenoTwin. Gerard Gaya, tècnic de comunicació de RitmeNatura, ha participat en una de les tardes temàtiques d’aquesta associació de docents i ha compartit amb els assistents la tasca educativa del nostre observatori ciutadà.
La xerrada, desenvolupada durant la tarda de divendres passat, ha permès als mestres de Terrassa aprendre de l’experiència d’aquest projecte de ciència ciutadana per tal de poder-lo implementar a les seves aules. A més, s’ha fet un repàs general de com va anar la primera edició del Bioblitz del Parc de Vallparadís, quines qüestions van funcionar millor i quines es poder millorar en futures ocasions. La tarda temàtica s’ha pogut seguir tant presencialment com de forma remota.
Aquesta participació educativa s’engloba dins del projecte FenoTwin, el qual compta amb la col·laboració de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia del Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats.
Podeu recuperar la tarda temàtica en aquest vídeo:
La presentació utilitzada ha estat una versió de la que utilitzem en els tallers educatius a escoles i instituts.