RitmeNatura a L’Informatiu de TVE: el confinament és un bon moment per seguir el ritme de la natura

Joan Pino, director del CREAF, parlant sobre RitmeNatura a l'Informatiu de TVE. Font: Corporación de Radio y Televisión Española
Joan Pino, director del CREAF, parlant sobre RitmeNatura a l'Informatiu de TVE. Font: Corporación de Radio y Televisión Española

El 12 d’abril de 2020, L’Informatiu de Televisió Espanyola ha parlat sobre com la natura ha començat a recuperar espais a causa del confinament. Joan Pino, un dels responsables de RitmeNatura, explica com n’és d’oportú ara seguir el ritme de la natura des de casa.

Un mes després de l’inici del confinament a causa de la Covid-19, L’Informatiu de Televisió Espanyola es pregunta com la reducció de l’activitat humana ha afectat la natura. D’entrada s’ha vist com els animals i les plantes han començat a recuperar espais. Aquest és un fet, segons els experts que hi apareixen, que ens ha de fer reflexionar sobre com construïm les ciutats i, sobretot, com hi vivim.

Un dels experts consultats és en Joan Pino, director del CREAF, catedràtic d’ecologia de la UAB i uns dels responsables de RitmeNatura. Ell explica com es pot contribuir al coneixement dels efectes del canvi climàtic sobre els ecosistemes i la fenologia participant a RitmeNatura. És molt fàcil: només cal seguir els canvis que experimenta un arbre o planta petita al llarg de l’any i enviar-ho a RitmeNatura.

Podeu veure la notícia al minut 18:40 de L’Informatiu del 12 d’abril:

https://www.rtve.es/play/videos/linformatiu/linformatiu-cap-setmana-12-04-2020/5555891/

altres notícies