Hem superat la primera meitat de l’any i, com de costum, ja hem pogut gaudir d’alguns dels esdeveniments fenològics més importants. La floració dels fruiters, la floració dels camps de colza o de lavanda, l’aparició de la majoria d’insectes pol·linitzadors, l’arribada de les orenetes i de la resta d’ocells migradors d’aquesta època de l’any, la floració d’arbres tan importants com l’alzina o l’olivera, la maduració d’alguns fruits, etc.
Deixant enrere el mes de juny també hem acomiadat oficialment el projecte FenoTwin, la fi del qual ja s’havia fet pública a través d’una magnífica jornada final del projecte. Tot i això, no quedem orfes d’iniciatives ciutadanes, ja que amb l’entrada de juliol donem la benvinguda al nou projecte FenoAula. Aquest, com ja va passar amb FenoTwin, compta amb la col·laboració de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia del Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats, sense la qual no seria possible.
En aquests sis primers mesos del 2022 hem rebut un total de 4.645 observacions de 1.054 espècies diferents o, dit d’una altra manera, una ingent quantitat d’informació fenològica. Per tal de resumir-la i fer-la més amena, s’han fet un seguit de resums mensuals de la fenologia a Catalunya a través de l’Instagram de l’observatori ciutadà RitmeNatura.